3 Weeks Popular

Historic center Bogota
Tatacoa desert

Tatacoa desert

Eerste week: We beginnen in Bogota en bezoeken de hoofdstad en de nabije omgeving. Uiteraard doen we het koloniale centrum (la Candelaria) aan, en kunnen we kiezen uit een heel aantal andere hoogtepunten in- en rondom Bogota om ons verblijf in de hoofdstad te complementeren. Vervolgens gaan we richting het zuiden waar we de departementen Huila en (Valle de) Cauca bezoeken. Voor het eerste reisgedeelte richting het zuiden, kunnen we kiezen uit een vlucht op Neiva, of het hele traject over land. In volgorde van noord naar zuid bezoeken we de Tatacoa Woestijn, de graftombes en beelden van Tierradentro en/of San Agustin in combinatie met activiteiten in de omgeving, om de eerste week van onze reis te beëindigen met een bezoek aan het Nationaal Park Puracé en de koloniale stad Popayan.

Coffee region landscape

Coffee region landscape

Tweede week: Na dit korte rondje zuid gaan we weer richting het noorden en bezoeken we de salsahoofdstad Cali, het koffie gebied, en de tweede stad van Colombia; Medellin. Vele mogelijkheden, waarbij de lokale koffie cultuur en de enorme diversiteit aan flora en fauna, hand in hand samengaan met de genoemde grote steden. Is het de wens zoveel mogelijk de grote steden te ontlopen, dan kunnen deze worden beschouwd als referentie op de kaart, want er zijn genoeg leuke en authentieke dorpjes en bestemmingen in de omgeving van deze steden om te verblijven. Dit gehele traject zullen we afleggen over land, en afhankelijk van de reisdata, kunnen we kijken of het mogelijk is om de indianenmarkt van Silvia (alleen op dinsdagen) op te nemen in het reisschema.

San Juan beach, NP Tayrona

San Juan beach, NP Tayrona

Derde week: Vanuit Medellin vliegen we op de Caribische kust, waarbij we de laatste week afsluiten met de steden Santa Marta en Cartagena. Nationaal Park Tayrona wordt uiteraard aangedaan, net als andere hoogtepunten en stranden in de nabije omgeving. Meestal wordt Cartagena – en dan met name het koloniale centrum van deze stad dat is uitgeroepen tot erfgoed van de Unesco – gekozen als afsluiter van de reis. Maar het kan natuurlijk ook vice versa, waarbij we eerst Cartagena en omgeving aandoen, en afsluiten op de stranden in de omgeving van Santa Marta. De stranden van Santa Marta en omgeving, worden over het algemeen als betere strandlocatie ervaren als de stranden in de omgeving van Cartagena.